Inotec

Inotec heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van machines voor de verwerking van samengestelde producten.

Mengen: De Inotec meng technologie bestaat uit meervoudige meng as configuraties voor elk product en proces vereiste: paddles, open spiralen en volledige schroeven.

Inotec Vario Mix - de ultieme mengtechnologie, één machine voor elk soort product: snel, delicaat, sanitair en universeel. Gepatenteerde in elkaar draaiende spiralen zonder midden assen, mengen intensief of heel delicaat met het beste eindresultaat. Alle Inotec mengers zijn ontworpen voor dagelijks intensief gebruik in de food industrie.


Emulgeren: Het hart van iedere Inotec Microcutter is een modulair ontworpen viervoudige snijset met automatische spanning en automatische slijtage compensatie. Drie machine types I140 - I175 - I225 met een capaciteit tussen 1,5 en 12 ton per uur. Product specifieke uitvoering aan de invoerzijde microcutter: open hoppers, aanvoerschroef en roerwerk systemen, inline oplossingen voor pomp gevoed eventueel met proces vacuüm.


Geautomatiseerde procestechnologie: Duurzame procestechnologie voor de productie van gemengde en geëmulgeerde producten in de vleeswaren, convenience, petfood en smeltkaas. Ontwerp, planning en realisatie van complete installaties voor automatische verwerking. Op basis van  uw eindproduct en uw ruimtelijke situatie ter plaatse, ontwerpen wij uw productie apparatuur rekening  houdende met hygiëne en efficiëntie.


Afbinden: De laatste generatie van de Inotec hoge snelheid afbindmachine GIROMATIC IG 05 voor portionering van worstproducten met draad, industrieel geproduceerde producten met een ambachtelijke uitstraling. Twee presentaties: producten zonder tussenafstand en met een gedefinieerde tussenafstand. De draad kan ook gebruikt worden voor hangende lussen.


Worstseparatie: Inotec snijtechnolgie - zoeken en snijden op het juiste moment exact in het midden van de twist. Een simplele, maar meervoudig bewezen betrouwbare sensor/servo technologie voor een precieze separatie van worst verbindingen. Speciale dubbel messen met tegenhouder voor de verwijdering van twist verbindingen. WT97SH speciale apparatuur voor gebogen en verse producten, ook voor het verwijderen van enkele clips. WT10 twin met 2 snijbanen voor hoge snijcapaciteit met maar één operator.


Ontclippen: Automatische separatie van worstkettingen met clips met dubbele of enkele clipverwijdering - productveiling en duurzaam en efficient gebruik van verpakkingsfolie. Automatiseringsmogelijkheden van rookstok tot verpakking.


Extra's: Haalbaarheidsstudies door het testen van de apparatuur in productie met uw producten. Assistentie bij het ontwerpen en plannen. Bezoek aan referentie-klanten om te leren over applicaties en oplossingen in werkelijke productie omgeving.


Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.inotecgmbh.de