EEN ZEER GESLAAGD 3-DAAGS OPEN HUIS BIJ BAAIJENS IN OSS

14 10 2015
Het team van Baaijens mag terugkijken op een drukbezocht en geslaagd 3 daags OPEN HUIS in Oss. De juiste combinatie van machines, leveranciers en belangstellenden hebben geleid tot zeer positieve geluiden vanuit de visindustrie. EEN ZEER GESLAAGD 3-DAAGS OPEN HUIS BIJ BAAIJENS IN OSS

Live demonstraties

In het Demo Centre hebben de medewerkers van Uni-Food alle dagen uitgebreide demonstraties, met verse vis, op de diverse machines uit de productielijn gegevens. Inmiddels hebben een aantal bedrijven uit de visbranche aangegeven dat testen op locatie met één of meer machines tot de mogelijkheden behoort. Een prima start voor de samenwerking tussen het Deense bedrijf Uni-Food en Baaijens.


Presentatie - desinfectie en geurbestrijding

Belangstellenden waren zeer geïnteresseerd en uitermate verrast door de presentatie van de heer Larsen van het bedrijf Jimco uit Denemarken. Desinfectie en geurbestrijding spelen een zeer belangrijke rol in de visindustrie. Desinfectie - voor de bestrijding van bv listeria wordt door Jimco gebruik gemaakt van de UV C (ultra violet straling) & ozon technologie. Hierdoor vindt op de juiste manier desinfectie plaats zonder gebruik van chemicaliën. Geurbestrijding - uit testresultaten van de apparatuur van Jimco blijkt dat men door gebruik van de juiste technologie, fololytisch oxidatieproces, een geurreductie (op de totale luchtstroom) van minimaal 85% kan behalen. In combinatie met het gebruik van een katalysator zelfs tot 99,9%. Ook hier zijn inmiddels de voorbereidingen voor de eerste testen bij Nederlandse bedrijven gestart.


Pekelinjectie

De pekelinjector met de speciale injectiekop voor het injecteren van vis in combinatie met het NIEUWE in-line weegsysteem van Fomaco heeft ook deze beurs weer een groot aantal belangstellenden naar zich toe weten te trekken, zowel potentiële als ook bestaande relaties van Baaijens. Door de aanwezigheid van één van de technische mensen van Fomaco blijf maar weinig informatie en/of vraag onbeantwoord en heeft men een zeer goed beeld gekregen van de mogelijkheden voor injecteren en wegen. 


Ook heeft ment tijdens de OPEN DAGEN - letterlijk en figuurlijk - kunnen proeven van de gerookte zalm uit de universele rookinstallatie van Reich. 


Geluiden uit de wandelgangen

  • "Een professioneel opgezette In-house beurs met een prima sfeer".
  • "Intiem, interessant en goed verzorgd". 
  • "Door de kleinschaligheid uiterst doeltreffend".

Met een geslaagde eerste In-house beurs in 2013 en een 3-daags Open Huis in 2015 zijn we alweer volop bezig met een plan van aanpak voor het volgende evenement. Houd onze website in de gaten voor verdere informatie.« Terug naar nieuwsoverzicht