UV-C desinfectie

De desinfecterende werking van UV-C licht is al jarenlang bekend en wordt wereldwijd in een grote diversiteit aan toepassingen gebruikt.


De technologie
UV-C, ofwel ultraviolet licht, is uiterst effectief in het inactiveren van micro-organismen: bacteriën, schimmels, sporen én virussen. De zon is de meest bekende en grootste producent hiervan, maar UV-desinfecterend licht met een golflengte tussen de 100 en 280 nanometer wordt ook vanuit lampen gegenereerd. Deze lampen vormen de basis van onze technologie.

Hoe werkt het:
Omdat UV-C licht hoogenergetisch is, veroorzaakt het een fotochemische reactie. Bij een golflengte van 253,7 nanometer wordt deze reactie geabsorbeerd door cellen, waarna het licht het DNA van de micro-organismen afbreekt. Deze worden geïnactiveerd en kunnen zich niet meer vermenigvuldigen. Dit wordt ook wel sterilisatie genoemd en heeft een bewezen effectiviteit van 99,999 %.


UV-C werking  uv-c


UV-C is een wetenschappelijk bewezen technologie waarmee op een milieuvriendelijke manier lucht, oppervlakken en water kan worden gedesinfecteerd.