Geslaagde middag Meattech bij Baaijens in Oss

14 3 2019
De eerste bijeenkomst van Meattech Technologisch Platform van dit jaar vond medio maart plaats op de bedrijfslocatie van Baaijens in Oss. De meeting, in samenwerking met Inotec, droeg als titel ‘De microcutters’. Zo’n 25 leden van Meattech werden onthaald en meegenomen door Tom Baaijens voor uitleg over de historie van Baaijens, die verbonden is aan de vleesstad Oss. Hun partner Inotec is gespecialiseerd in microcutters.

Oss was ooit één van de toonaangevende centra van de vleesverwerkende industrie in West-Europa. De familie Baaijens is al sinds 1945 actief in deze industrie en bouwde vanaf die tijd al apparatuur en machines voor met name de processing binnen de vleessector. Paul van Innotec ging tijdens de bijeenkomst verder in op de technologie en de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van emulgeren. Na de presentaties werden in de demoruimte de microcutters verder uitgelicht aan de hand van een tweetal modellen. “Een volledige uitleg in de finesses en uitgedachte techniek ten behoeve van de technologie werden besproken en getoond. Na een vragenronde konden we de balans opmaken van deze bijeenkomst en uiteraard verdere discussiëren over de technologie en de branche”, kijkt Philip Schippers van Meattech terug. “Het was al met al weer een technologisch geslaagde middag.”


Meattech bijeenkomst



« Terug naar nieuwsoverzicht