State of the art ontschubmachine; Baaijens Uni-Food Descaler 900

24 3 2021
De Descaler type 900 enkel en dubbelbaans uitvoering zijn ontworpen voor het verwerken van kleine en grote vis. (300gr – 8000gr) De ontschubmachine gebruikt hoge druk waterpompen, zonder recirculatiewater, voor het verwijderen van ca. 99% van de schubben op de vis.

Dit creëert het meest effectieve ontschub resultaat en de vis vlees structuur raakt hierbij niet beschadigd. Door middel van het actieve water bespaarsysteem voor het automatisch activeren van water, enkel tijdens het verwerken van vis, wordt het waterverbruik sterk gereduceerd.

Zowel kleinere vissoorten zoals tilapia, scholbaars en makreel als ook grotere vissoorten zoals zalm, forel, kleine tonijnen, zeebaars en zeebrasem kunnen worden verwerkt. Naast het verwijderen van de schubben, kan deze machine middels een optie ook effectief slijm en bacteriën (bv. listeria) van de vis verwijderen.


De machine is geconstrueerd in een hygiënisch design. Hierdoor is deze niet alleen eenvoudig en snel te reinigen, maar voorkomt dat er zich bacteriën ophopen op de oppervlakte van de machine.
Baaijens Uni-Food Descaler 900Leverbaar in 2 modellen; enkel of dubbelbaans.

De ontschub machine kan geleverd worden als standalone unit, maar kan ook geïntegreerd worden in een complete proceslijn bestaande uit bijv. Pin Bone Remover, Onthuidmachine, Fileermachine en transportbanden.


Voordelen:

  • verwijderen van schubben, slijm, bloed en listeria van zowel de binnen- als de buitenkant van de vis;
  • Het bereiken van een listeria vrije productie omgeving;
  • Er wordt geen water hergebruikt gedurende het ontschubben. Dit garandeert een bacterie vrije omgeving;
  • Hoge vis capaciteit;
  • Schone transportbanden;
  • Minimale schubben op het eind product;
  • Makkelijk te reinigen.


« Terug naar nieuwsoverzicht